Däck och fälgar

Fälgar drar till sig blickar

När man köper däck och fälgar ska man göra det med omsorg. Att kompromissa mellan kvalitet och utseende är inte ett alternativ. Med däck av hög kvalitet ökar säkerheten på vägarna, och är därför att rekommendera. Därför ska du inte välja marknadens billigaste däck, utan marknadens bästa. När det kommer till fälgar handlar det om det visuella snarare än säkerhet, och det är nog så viktigt för många bilfantaster. Om du vill lära dig allt om däck och fälgar ska du följa Bilbyggarna.

På marknaden finns det många däcktillverkare att välja mellan. De mest kända däcktillverkarna är Bridgestone, Continental, Dunlop, Firestone, Goodyear, Michelin, Nokian Tyres och Pirelli. Andra däcktillverkare är Avon Rubber, Fulda, Semperit AG, Trelleborg AB, Vredestein samt Yokohama Rubber Company. Kontakta närmaste däckexpert vilka tillverkare som producerar bäst däck för just dina behov och din bil.

Fälgar ska naturligtvis vara av god kvalitet, det är en säkerhetsfråga, men framför allt ska fälgar vara visuellt attraktiva. Snygga fälgar kan förändra bilens utseende från att vara alldaglig till att bli något utöver det vanliga. Hur fälgar ska se ut är givetvis en smakfråga – det är helt enkelt upp till dig. Däremot bör du kontrollera att fälgarna du beställer verkligen passar till din bil, det handlar om bultmönster och infästningar.

Ja, det är inte så bara att köpa fälgar. Det är en hel del att tänka på. Ska modellen vara traditionell eller modern? Utbudet består förutom av standardfälgar även av racing- och sportfälgar. Söker du fälgar av aluminium eller stål? Och sen får du inte glömma det där med bultmönster och infästningar, annars riskerar du bli förbannad vid leveransen. Rekommendationen är att låta en expert byta fälgar, om du inte själv är en expert förstås.

Fälgar av god kvalitet med attraktivt utseende tillverkas bland annat av BBS, Enzo, Mak, Momo, MSW, Oxigin, Oz Racing, Stance och Vossen. Köper du fälgar av dessa varumärken kommer du inte att bli besviken, de är nämligen erkända över hela världen. Med det sagt är inte andra tillverkare sämre – men nämnda varumärken går fälgspecialister i god för. Förhoppningsvis hittar du rätt i djungeln av fälgar.

Fälgar